290210


jag älskar ronja rövardotter. filmen är något av det bästa jag sett. den är så fin på alla sätt och vis. varje gång jag sett
den blir jag småkär i birk och önskar att jag vore ronja. jag skulle gjort vad som helst för att få leva i mattisskogen, trotts
alla vildvittror, grådvärgar och andra väsen.

290110

just nu slår mitt hjärta så hårt att hela jag skakar. det brukar allt oftare sticka till i magen, och innan idag fick jag blodsmak i munnen. känns inte så värst hälsosamt detta. i alla fall, idag har jag gjort...absolut ingenting (fastän jag har en massa att börja ta itu med). men det har varit riktigt skönt. var länge sedan jag hade en sådan här dag, att slöa i sängen hela dagen för mig själv. har läst igenom alla mina favoritbloggar, snokat rundor på tradera, gått med i lite onödiga tävlingar, kollat upp när man kan börja boka tågbiljetter till sommarens festivaler och skrivit önskelista. vill inte fylla 19 år. morfar sa såhär till mig igår: ja, nu fyller du ju 19 år. så gammal var mormor när hon gifte sig!

panik. försöker intala mig att 19 inte alls är gammalt. jag har hela livet framför mig att vara ung, smågalen och impulsiv. i alla fall till runt 25, sedan kan jag börja leka vuxen. men inte nu. känner att detta förmodligen är sista året jag kommer festivala. det är nog därför jag har planerat att gå på så många. hela 4-5 festivaler har jag hitills bestämt att besöka.

funderar på att starta en ny blogg också. den kommer förmodligen göra succé! har världens bästa tema, fastän bloggen kanske inte kommer ha så bra påverkan på mig i hälsoväg. en person som läser denna bloggen vet i alla fall vad jag pratar om, ni andra kan fortsätta undra och spekulera.

270210

mamma: du vet att det bara är en timme kvar tills vi ska åka nu?
jag: WOOAAHHHH
mamma: skynda dig nu så att du inte behöver stressa!

innan jag tänker hoppa in i duschen och paniksminka mig måste jag dela med mig av en rolig grej. har redan börjat söka (förgäves) på tradera, blocket och andra liknande sidor efter festivalbiljetter som är billigare än de man kan köpa på deras egna hemsidor. för några dagar sedan hittade jag biljetter för endast 400 kronor på blocket. min första reaktion var extrem gladhet! min andra reaktion var att det måste vara något fuffens med detta. killen, som kallade sig för ett extremt svenssonigt namn sålde 8 biljetter till ett extremt lågt pris. hans nummer fanns inte på hitta.se och hans mail var inte registrerad på facebook. när jag däremot satte in hans nummer på google.se hittade jag en gammal annons från blocket där en person som kallat sig elin sålde en cykel. ringe nyss upp denna kille. någon svarade "alloo" med utländsk brytning. han förklarade att anledningen till att han sålde så många biljetter var eftersom han och hans vänner "har ändrade sommarplaner och ska till marocko istället". när jag frågade om han hade något hemnummer svarade han nej och när jag hörde vem den där elin var så blev svaret att det var hans vän. ja, jag har allt lärt mig en läxa. borde inte ens tänkt tanken att detta var en seriös person. jag undrar hur många stackars fattiga festivalfantaster som kommer bli lurade av denna kille. i för sig finns det kanske 0,000001 % chans att han faktiskt talar sanning. nej, nu måste jag skynda mig inför min halmstadtripp.

250210


240210

hittills har jag bestämt att åka på 4 festivaler. emmabodafestivalen, midsommarfestivalen, siesta och arvika. jag tar studenten i sommar och har inga pengar och inget jobb. frågan är hur jag ska ha råd med allt. siesta och arvika får jag gratis, midsommarfestivalen kostar 200 kronor och emmaboda är jag påväg att köpa en biljett för 400 kronor. men ditresorna kostar ju också. och drickat! men som tidigare år klarar jag mig förmodligen alltid. var på tre festivaler och betalade 800 kronor sammanlagt för dem alla, inklusive biljett, mat, sprit och ditresa. siesta blev helt gratis, hultsfred köpte jag en skitbillig biljett kvällen innan jag drog dit och emmaboda köpte jag också billigt av en vän. frågan är om jag kommer gå lika billigt undan i år. mitt höjdarfestivalår var dock 2008 då jag åkte till arvika med 20 kronor i plånboken (som gick åt att ta mig med buss till festivalen från stationen) och kom hem 500 kronor rikare. nej, slut med onödigt festivalfilosoferande. dags att fortsätta mitt alkoholarbeteskrivande.

230210

jag fortsätter och sliter med mitt alkoholarbete. det är verkligen såhär mitt optimala lov ser ut, fastklistrad framför word med 10 böcker och vad som känns som tusentals anteckningar runt mig! eller inte. men som plåster på såren är jag inte ensam med mitt studerande. min kära (tillfälliga) sambo har en hel del pluggande hon med. älskar att vi sitter någon meter ifrån varandra och har djupgående konversationer på facebook. nej, nu ska jag in i duschen för att sedan laga våran favoritnostalgirätt löksoppa. var inne i stan och tränade spinning innan. känner mig mycket duktig! har faktiskt fått riktigt bra kondition. det firade jag med att uppgradera mig till att använda en cykel ungefär i mitten istället för längst bak. framsteg framsteg! hade hållt tummarna att inte träffa på någon idag på min färd till gymmet, på gymmet och hem från gymmet. odsen var väldigt små, men såklart stötte jag på ett gammalt festivalragg med mitt otvättade hår och luggen delad.

220210

har packat en full resväska som väger femtioelva ton, en kasse och en till väska. anledningen till detta är att jag fram tills på fredag ska bosätta mig i en annan del av viken, nämnligen kottes hus. ska bli superkul! känns bara som jag kanske möjligen har överpackat en aning. det är ju inte så att jag kan åka hem på 3 minuter om jag glömt något, nej. har ett till paket att hämta ut på posten såg jag nyss på min mail. antingen är det siestaaffischer eller min studentklänning. spännande spännande. nu bär det iväg med all min packning. känns som jag ska åka på en månaders tripp till andra sida jordklotet eller något. blir samma sak varje gång jag ska iväg. hejdå

210210

idag ska jag åka längdskidor för första gången på typ tio år. önska mig lycka till! är föresten jättepepp på att träna step med mina nya skitsnygga träningsskor. känns som jag bara skriver om skor nu för tiden. är nog min nya besatthet. har aldrig lagt märke till folks skor innan, men igår när jag var på gymmet kollade jag in skor hela tiden. måste sett rätt dumt ut att gå och kolla ner i marken hela tiden. kom i alla fall fram till att inga var så fina som mina.

190210


känns tomt att inte längre ha dessa runt min handled!


190210

har äntligen fått mina älskade skor! dom är ännu finare i verkligheten än på bild. fast lite för små, men om man ska vara fin får man lida pin. eftersom de är läder töjs de säkerligen ut lite också. nu har jag bråttom. ska sola och köpa present till syster. sedan ska jag till tropikariet för första gången på säkert tio år. efter det ska jag göra skolarbete i höganäs och förmodligen ut ikväll.

föresten. efter att ha sett denna reklamen skäms jag över att ha använt mig av tresemmés schampoo. kommer aldrig mer stötta ett företag som gör sådana här förfärliga reklamer. jag hoppas det hela är ett skämt, och att inte en massa reklamsnubbar suttit i möte efter möte för att komma fram till att "det här den optimalt utformade reklamen som kommer få våra produkter att sälja som smör i solsken". ska man skratta eller gråta?

160110

idag spelar min stora love adam green i köpenhamn och jag kommer inte vara där. tillåt mig att gråta en skvätt.

140210


140210

paketet på posten var föresten arvikaaffischer. snart blir det rundvandring i helsingborg för att sätta upp dom, ska bara vänta tills jag får affischerna från siesta med. om ni vill ha nån så är det bara att säga til.


140210

fanfanfan. har en klump i magen som aldrig verkar försvinna. fanfanfan. och all ångest. jag hatar det. fanfanfan. trodde att det var över, men verkar just ha börjat. fanfanfan. jag försöker så gott det går men lyckas inte styra över mina tankar och ännu mindre mina känslor. fan. jag vill att du drar åt helvete och jag vill ha dig. samtidigt. FAN. just nu känns allting så hopplöst.

men det blir bättre, fastän det inte riktigt känns så just nu.

130210

borde inte ha någon blogg. jag skriver inlägg efter inlägg men publicerar ingenting.

110110





världens finaste skor är nu mina! jag älskar dom redan, trotts att jag inte fått de hemskickade än. nu är det ju bara grejen med att de är i storlek 37 och att jag vanligtvis har 38. men om det så är det sista jag gör ska mina fötter ner i skorna! är helt chockad över vilket billigt pris jag vann de för. de är använda en gång och nyklackade. nypriset är minst 2000 kronor och jag fick de för 360. köpte även ett par riktigt snygga skor till, och funderar på ännu ett par. tradera är inte bra för mig.

110110

fick nyss ett sms om att jag har ett paket att hämta ut på posten. jag blev lite konfunderad och ägnade åtskilliga minuter till att försöka klura ut vad det kan tänkas innehålla. har nu kommit fram till att det antingen är min studentmössa  eller affischer jag ska sätta upp för arvika. har varit väldigt nervös de senaste veckorna och kollat min mail stup i kvarten. men idag fick jag äntligen mailet där det stod att jag blivit ambassdör för siesta också. var nästan helt säker på att det blivit något fel när jag ansökt om jobbet så att min ansökan inte skickats, men det visade det sig inte vara. hitllls ska jag alltså på två gratisfestivaler i sommar vilket inte är så illa!

100210

här var det inte skrivet något på länge. känner mig helt mör och yr, fick en liten släng av något som kan liknas vid vinterkräksjukan tidigare idag och har inte riktigt återhämtat mig än. men har i alla fall nyss lyckats trycka i mig en macka och en morot! när jag stod framför handfatet, kräktes och kände mig mer död än levande bestämde jag mig för två saker. det första är att uppskatta mitt liv som frisk och kry bättre. denna andra saken har länge varit en stor del av mitt liv. i över tio år har detta varit en daglig sysselsättning. det jag pratar om är såklart min nagelbitning. jag har tidigare skitit helt i hur mina naglar ser ut, men efter hur dålig jag var tidigare imorse har jag börjat inbilla mig att det är mitt nagelbitning som orsakar det hela. om detta stämmer eller ej kan jag aldrig veta, men allt snack om hur ohygieniskt nagelbitande är som tidigare åkt rakt igenom mina öron verkar tillslut komma tillbaka och spöka i mina tankar. det värsta är att mitt nagelbitande blivit en sådan vana att jag inte ens längre tänker på när jag gör det. har bara idag kommit på mig flera gånger med att föra händerna mot munnen. nog om dåliga vanor! har hittat mina drömskor som är slut i affär på tradera. det enda negativa är att de är en storlek försmå. får köra en askungens syster eller något. ska försöka få i mig nån mer mat nu. föresten kanske jag ska flytta. till ett hus där vi kan ha katt och med en egen stor walk in closet!! ciao


030210

jag är verkligen likblek. har nog aldrig varit såhär blek någonsin! under vintrarna brukar jag alltid missbruka solarium men detta året har det helt enkelt inte blivit av. min syster tycker jag ser ut som en vampyr. filip tycker jag ser ut som en gothare. själv tycker jag spöke är en bättre beskrivning. eller kanske levande död. slutsats=måste sola.

020110


020210

idag känns allt bra. nästan i alla fall. är fortfarande lite krasslig och förkyld men klarade av ett steppass i alla fall!första gången jag tränat på över en vecka, kändes väldigt bra. nu ska jag ta och äta dagens första mål. och ta min äckliga magsårsbrustablett. och läsa lite svenska folkets alkoholvanor. och börja på ontologiarbetet. och kanske städa mitt rum innan jag får finbesök. har en ny favoritblogg föresten. är helt besatt av att läsa den, och speciellt kommentarerna. mer om det någon annan gång. om en månad och tre dagar fyller jag hela 19 år. känns som det var igår jag lyssnade på "vi två, 17 år" och tyckte 17 lät som en stor ålder. tiden går så jäkla snabbt!

RSS 2.0